10/06/2016

Bendik

Sterke kontraster har fulgt Silje Halstensen siden hun startet Bendik i 2008. Det er en jente med en gutts navn. Lydbildet drives av få musikere, men låter som et orkester. Det er såre tekster som møter faste hjerteslag. Bendik utviklet seg mens Silje var musikkteknologi-student ved NTNU i Trondheim, og prosjektet fikk for alvor oppmerksomhet etter å vært en av finalistene i Urørtfinalen på NRK P3 i 2011. Året etter ble debutalbumet «Drømmen Gjør Meg Ingenting» sluppet til strålende kritikker.
Der debutalbumet hadde fokusert på elektronikk og trommer, ønsket Silje å holde mer igjen da hun begynte å utforme andrealbumet. Resultatet ble kritikerroste «No Går Det Over», hvor Bendik for alvor fant sin stil med sine faste musikere Simon Dolmen Bergseth på gitar, Jan K. Hovland på synth og Bendik Kjeldsberg på trommer. Intime og såre tekster i samspill med tunge riff
Nylig har også den nye singelen «Kriger» funnet veien inn til listene, og det er flere singler der de kommer fra. «Fortid» er tittelen på tredjealbumet til Bendik, som ble sluppet 26. februar. Her kombineres uttrykkene fra «Drømmen Gjør Meg Ingenting» og «No Går Det Over»i store, maksimalistiske lydbilder.
I forbindelse med albumslippet, reiser Bendik på en omfattende norgesturné, og i sommer kan du oppleve henne på VG-lista scenen i Bergen 13.juli, Trondheim 29.juli og Førde 27.juli!

No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).