21/03/2020

VG-LISTA BLIR AVLYST

VG har besluttet å avlyse årets VG-lista show på Rådhusplassen og den etterfølgende turneen til de største byene i Norge. – Det var ikke dette vi ønsket, sier kommunikasjonssjef for VG-lista, Øyvind Næss. 

 

VG-lista på Rådhusplassen var planlagt å gå av stabelen den 25. Juni, og videre i Bergen og Trondheim i juli måned.

 

– Vi har konkludert med at det vil være uansvarlig av oss å samle 40 – 50 000 barn og voksne, kanskje flere, på Rådhusplassen en kveld i juni. Selv om Coronaviruset forhåpentlig har nådd sin topp i utbredelse i Norge innen juni, og er på vei tilbake, tar vi høyde for at det fortsatt kan være risikoer forbundet med å ha arrangementer som samler så store  folkemengder på relativt liten plass, sier Øyvind Næss. 

 

– Jeg tror ingen er mer lei seg for denne beslutningen enn oss. Men liv og helse kommer foran alt. Det viktigste hensynet for VG er å ta smitterisikoen på alvor, legger han til. 

 

Næss sier at avlysningen selvsagt skjer i samråd med NRK, som hadde planlagt direktesending av showet på Rådhusplassen. 

 

Kommersiell direktør i VG, Christian Haneborg, sier en beslutning om avlysning også tvang seg frem i forhold til artister, eventselskapet og leverandører. 

 

– VG-lista på Rådhusplassen er et gigantisk arrangement, med en stab på over 200 personer i arbeid i kulissene for å avvikle showet i trygge rammer. Mange av dem har vært i gang med planleggingen i måneder allerede. Av hensyn til alle som allerede arbeider med, eller som snart skulle i gang med ulike VG-lista oppdrag, var det viktig med en avklaring nå. Vi føler oss sikre på at konklusjonen måtte ha blitt den samme, selv om vi hadde ventet en måned med å ta beslutningen, sier Christian Haneborg.

 

– Dette betyr ikke slutten for VG-lista. Vi bare pauser arrangementet på grunn av den helt spesielle situasjonen vi alle er i som følge av Corona-viruset. Vårt mål er  at vi skal kunne ønske velkommen til et forrykende VG-lista show på Rådhusplassen igjen i 2021, sier Øyvind Næss. 

 

Kontaktpersoner: Øyvind Næss, oyvind@vg.no mobil; 91190160

Christian Haneborg, christian.haneborg@vg.no mobil; 91515357

No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).