22/05/2016

VG-listas By Extra ble Førde

Vinneren er kåret! Etter å ha danket ut 117 andre steder i Norge er Førde VG-listas By Extra – og får besøk av VG-listas store show i sommer!

 

I tre uker har ildsjeler landet rundt engasjert seg for å vise  juryen hvorfor VG-lista skal komme til deres by. Allerede etter noen dager tok det av, og engasjementet for å få VG-lista til sin by har vært helt enormt, sier VG-sjef Torry Pedersen.

Folk har sendt inn kreative videoer og og bilder via sosiale medier. Enkelte har også laget imponerende musikkbidrag i kampen om den store konserten. Valget falt til slutt på Førde på grunn av mye kreativt innhold og stort lokalt engasjement.

– Det var en morsom men vanskelig jobb for juryen, fordi det er så utrolig mye bra som har kommet inn melder Kari Grothe Karlsen, Markedssjef i Extra og jurymedlem.

 

Juryen lot seg tidlig imponere av det brede engasjementet. – Mange ser på VG-lista som noe for ungdom, men veldig mange steder har både ordførere, kommunestyre, politikere, Extra-ansatte, næringslivet, politi-, brann- og ambulansepersonell vært med. Unger har spilt inn små Instagram-videoer, og voksne har sendt opp droner og arrangert parader med biler og lastebiler, sier ansvarlig for sosiale medier i VG, Øyvind Solstad.

Når konkurransen ble avsluttet mandag kl 20, var det tagget nesten 10.000 bilder på Instagram, og over 85.000 hadde vist sin interesse for konkurransen på de ulike Facebook-arrangementene.

 

I 2014 var det Sortland som stakk av med seieren, og over 13.000 møtte opp på showet. Nå gleder vi oss til folkefest i Førde, og er spent på hvor mange som kommer, sier Lise Rønneberg, eventsjef for VG-lista.

 

Konserten finner sted onsdag 27 juli kl 1830, og er siste stopp på sommerens VG-lista turne.

For resten av landet vil denne og alle de andre VG-listakonsertene sendes direkte på VGTV og NRK P3.

Se høydepunkter fra bidragene på VG-lista topp 20s Facebook-side og på Instagram!

 

Se også en rekke videoer i denne forhåndssaken hos VG (fra før vinneren ble kunngjort): http://www.vg.no/rampelys/musikk/vg-lista/slik-kjemper-de-om-aa-bli-vg-lista-by-extra/a/23668832/

No content was found for the current ursername(s) and/or hashtag(s).